Martin Kližan
Професионален тениски играч
"Предизвикај ме на меч"
Martin Kližan
Информација
Држава: Словачка
Датум на раѓање: 11.07.1989
Место на раѓање: Bratislava
Следи ме:
Постигнувања
Титули на турнирот во синглови: St. Petersburg 2012, Munich 2014, Casablanca 2015, Rotterdam 2016, Hamburg 2016
Највисок АТП ранг во синглови: 24
АТП Новодојденец на Годината 2012
2006 Отворено Првенство на Франција младински шампион во синглови

Био
I started playing tennis at home in Bratislava as a three-year-old with my father Milan and the success came gradually. I was the tennis Talent of the Year in Slovakia in 2005 when I won the European Championship under 16 title. The following year I won the junior grand slam tournament French Open. I have won five singles and four doubles tournaments on the ATP World Tour circuit in my career so far and I have never been beaten in a final. I have won ten singles titles on the ATP Challenger and Futures circuits. In the ATP ranking I have been ranked as high as 24 in singles in April 2015 and 73 in doubles in May 2015. Since the end of 2015 I have been coached by former Slovak tennis player Martin Hromec. My specific feature is that I play left-handed.
Бесплатна регистрација
Заборавена лозинка

Внесете ја вашата регистрирана e-mail адреса за да ви пратиме нова лозинка.

Регистрација
Регистрација
Најави се
 
Стани шампион денес!
Почувствувајте ги возбудувањата на професионална тениска кариера спортски менаџер и игра за симулација Tennis Mania. Играјте против предизвикувачки противници кои не само што ќе ги тестираат вашите рефлекси, но исто така и вашето стратешко мислење! Измамете ги со скриена скратена топка! Заплаши ги со напаѓање на мрежата и играјки со голема желба! Зашемете ги со ас, брз како забрзан куршум! Изборот е твој да го направиш!
Напреднете низ нивоа, отклучете нови објекти, тренирајте ги вашите особини, соберете помоќна опрема... со сето тоа, за кратко време ќе постанете позната тениска ѕвезда. Присуствувај на турнири низ целиот свет вклучувајки ги главните во Австралија, Франција, Англија и САД за крајниот предизвик.
Стани тениска ѕвезда!
Форхенди, бекхенди, сервиси и волеи - научи ги сите тениски удари во оваа нова возбудлива тениска игра. Научи како да играш на тврда подлога, земја и трева за да победиш големи тениски турнири. Станете член на клуб и помогнете со изградбата на најголемиот тениски центар во светот. Тенис Манија е лесна да се научи, но тешка да се откаже.
 • Тенис мечеви полни со пакет-акција на три различни подлоги (трева, глина, тврда)
 • Широк избор на удари да приемните (форхенд, бекгенд, сервиц, волеј и повеќе)
 • Кариера модел со приказна
 • Различни мини-игри кои ќе го тестираат вашето знаење и вештини.
 • РПГ елементи
 • Клубовите и клупските натпреварувања против вистински играчи
Генерални правила од Tennis Mania
 • Овие правиле се задолжителни за сите играчи на оваа игра
 • игнорирање на правилата не е оправдано
 • Администраторите на играта имаат за право да одлучат за тоа дали некој ги крши правилата или не
 • за методот и ефективноста на казните поради кршење на правилата ги одредуваат администраторите
 • Најстрога казна за кршење на правилата е забрана на корисничкиот профил со забрана на IP адресата на корисникот
 • сите ситуации, кои не се потполно покриени со овие правила ќе бидат поединечно санкционирани од администраторите
 • во случај на било која двосмисленост или недоследност во содржина или толкување на различните јазични верзии на овие правила, одлучувачка и важечка верзија се смета верзијата на словачки јазик

 • Правила на играта
  Забрането е:
 • да донирате од вашиот профил на друг корисник во играта
 • да се најавите во нечиј туѓ профил или дури и да се проба
 • да ја дадете вашата лозинка на друг корисник и така да му се овозможи него/неа да влезе во вашиот профил
 • за пренос-трансфер на финансиите во играта на било кој начин со намера да се обезбеди предност за корисникот, извршени од страна на еден или повеќе корисници
 • да мамите на било кој начин за да добиете лозинка на друг корисник или да се обидете да ја расипете играта на другите играчи на било кој начин
 • користење на грешки или мани во играта и нејзините правила
 • пребарување на страни, формирање и дистрибуирање на апликации, кои ги автоматизираат некои делови на играта, а во случај да не се одобрени од страна на авторот на играта
 • да се обидете да добиете информација, која не е изразително прикажана на страните, или да праќате податоци на било кој сличен начин
 • да се обидете да го украдете или да го саботирате властништвото на PowerPlay Manager LTD или да поттикнувате некого да го направи тоа
 • на било кој начин да промовирате или рекламирате други "online" игри (тоа е можно само со исклучок и по договор со support@tennismania.com)
 • да објавите спам по пошта - со праќање непожелни барања (како што е рекламирање)
 • да објавите заканувачки, навредливи или понижувачки пораки или текстови на страниците на играта или по пошта
 • да навреди, заканува или посрамоти друг корисник на играта на страниците на играта или по пошта
 • да објавувате пораки на страниците на играта или по пошта кои ги кршат законот или рекламираат злосторства
 • да поттикне други корисници да прават работи кои се во спротивност со правилата на играта
 • да се користат вулгарни или зборови со навредлива содржина на името на играчот
 • да ставите текст, слики или други елементи во содржини во играта без дозвола на сопственикот на авторските права
 • да ставите текст, слики или други елементи во содржини во играта со која може да ги повредите другите корисници
 • Да промовираш друг веб сајт или производ на било кој начин без дозвола на администраторот на играта
 • да измамуваш на било кој начин со цел да добиете препораки, вклучувајќи охрабрување луѓе без намера да ја играат играта за да формирате сметка со намера да добиете препорака
 • да ја злоопутребуваат можноста да пријават несоодветни објави во чатот
 • да зборат за политика или религија во чатот
 • да објават било каква рекламирање во чатот
 • да користат Големи Букви во чатот
 • да спамираат во чатот